strumica denes logo

СТРУМИЧКАТА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА СОБИРОТ ВО СКОПЈЕ ПРОТИВ ПРЕДЛОГ ЗАКОНИТЕ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ И МАТИЧНА ЕВИДЕНЦИЈА!

Автор:

Датум:

јуни 23, 2023

Автор:

Датум:

јуни 23, 2023

Струмичката Православна Епархија организира бесплатен превоз за Собирот против предлог законите за родова еднаквост и матична евиденција што ќе се одржи на 29 јуни 2023 во 18 часот пред Соборниот храм “Свети Климент Охридски” во Скопје.

Сите заинтересирани може да се пријават секој ден од 10 часот до 15 часот на телефонските броеви:

070 298 994 – храм ,,Свети Кирил и Методиј”
071 305 005- храм ,, Светите Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици”
078 565 710- храм ,,Свети Димитриј”