strumica denes logo

СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА КОНТРОЛИРАШЕ ВОЗИЛА ЗА ЈАВЕН ПРЕВОЗ, 25 ВОЗИЛА ИСПРАТЕНИ НА ВОНРЕДЕН ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД!

Автор:

Датум:

март 22, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

март 22, 2019

Категории:

Струмица

На 20.03.2019 во периодот од 08.00 до 13.00 часот на подрачјето на СВР Струмица е спроведена акциска контрола со цел откривање прекршоци кај возила кои вршат јавен превоз на патници (автобуси, комби и такси возила). Во акцијата се контролирани 55 возила, од кои 25 се испратени на вонреден технички преглед, по што кај 7 возила се констатирани прекршоци за кои се издадени 7 прекршочни патни налози.