strumica denes logo

СТРУМИЧАНКАТА ЈУЛИЈА РИЗОВА ГО ОСВОИ ВТОРОТО МЕСТО НА НАТПРЕВАРОТ ПО ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ!

Автор:

Датум:

мај 14, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 14, 2019

Категории:

Струмица

На државниот натпревар по Граѓанско образование кој се одржа на 20 април на Филозофскиот факултет во Скопје, ученичката на СОУ „Јане Сандански“ Јулија Ризова од IV-10 го освои второто место. Нејзин ментор беше професорката Борка Дончева. На натпреварот учество зеде и ученичката Ангела Јованова од IV-10 која се пласираше на четвртото место.