strumica denes logo

СТРУМИЧАНКАТА ЃУРЃА ЃЕОРГИЕВА ПРЕД КАМЕРА ВЧЕРА ЈА РАСКАЖА СВОЈАТА ПРИКАЗНА ЗА НЕЈЗИНИТЕ ПОСТОЈАНИ ДОБИВКИ, КУПУВАЛА ПО 200 ЛОЗОВИ ДНЕВНО!

Автор:

Датум:

септември 20, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

септември 20, 2019

Категории:

Струмица

Инстант лотаријата на Државна лотарија во период од неполни 10 години понуди 41 серија лозови со вкупен фонд за добивки од близу една милијарда денари

Г-ѓа Гурга Георгиева – е пример за редовен играч кој со радост се согласува за објава по остварена добивка, во прилог на транспарентноста

Скопје, 19.09.2019. Денес на покана на Државна лотарија, г-ѓа Гурга Георгиева ги посети нашите простории и пред камера ја раскажа својата приказна од која пренесуваме дел во ова соопштение.

Поттикнати од интересот на дел од медиумите за објавуваните добивки освојувани на инстант лотарија од страна на г-ѓа Гурга Георгиева, во тек на последните пет години, а во прилог на точно и комплетно инфомирање, во согласнот со г-ѓа Гурга Георгиева која е еден од нашите најверни играчи на инстант лотарија, но една од ретките кои ја разбираат потребата од транспарентност, подолу даваме поцелосен осврт.

Г-ѓа Гурга Георгиева, во семејството на среќни добитници на нашата инстант лотарија, се придружи од 2014та. Со неа и нејзиниот сопруг имавме задоволство да се запознаеме во декември 2014та кога освои една од 10те премии Голф 7 на инстант лозот Седма Брзина.

Г-ѓа Гурга долги години живеела во Швајцарија, каде инстант лотаријата ја играла од забава. Гребењето инстант лозови и станало дел од секојдневието, па по пензионирањето и враќањето во својата земја, го зголемила обемот на купување инстант лозови, како што вели, заради многу поприфатливите цени на лозовите кај нас.

Во овие пет години имавме бројни средби со неа, лично ги посетува речиси сите наши промоции во Струмица и цела источна Македонија и не пропушта да дојде и на поголемите промоции во Скопје. Инстант лозови, покрај во Ново Село и Струмица, купува и во Штип, Велес, Скопје и во Прилеп каде оди во посета на кумовите. Во нејзината ташна секогаш има лозови и кога во болница го чекала породувањето на својата снаа и кога чека по ародроми и кога оди на гости. Нејзината пасија кон инстант лотаријата оди до таму што порачува по сопругот, пријатели и такси возачи од Ново село да и купуваат лозови од различни градови низ нашата земја. Никогаш не купува помалку од по 200 лозови дневно и никогаш добивките од по 5.000 денари и помалите не ги зема во пари туку во лозови. Воедно не пропушта свадба, или друг позначаен настан без да подари инстант лозови, кои ги пакува во убави букети. При нашите средби ни е посебно интересен соговорник, самата вели дека не знае колку точно средства инвестира во купување инстант лозови, но според нејзините кажувања, со инвестициите и добивките е горе долу на исто. Гурга вели дека инстант лотаријата и е главна забава и нема ден без купување лозови а во гребењето и помагаат и домашните и пријателите и соседите.

Ако редовно игра од 2014 година до денес или 5 години по 365 дена и купува минимум по 200 лозови дневно, а како што вели таа, купува некогаш и повеќе не пропуштајќи да купува во недела, може да претпоставиме дека вложува сериозно голема сума парични средства во инстант лотаријата. Во соласност со политиката за одговорно играње, ова не е наша препорака, но станува збор за нејзин избор.

Целосната вест може да ја погледнете со кликнување на следниот ЛИНК