Perdormire
Струмица

СТРУМИЧАНЕЦОТ ПАВЛЕ ВИТАНОВ СО „КОСТАДИНЕ СИНЕ“ ЈА ОСВОИ ПРВАТА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛОТ „ПИРИН ФОЛК“ ВО САНДАНСКИ!

Со интерпретирање на македонската песна „Костадине сине“, струмичанецот Павле Витанов ја освои првата награда на меѓународниот фестивал „Пирин Фолк 2019“ кој се одржуваше во Бугарија во Сандански. Витанот покрај „Костадине сине“ ја испеа и својата авторска песна насловена „Марије моја севдие“. Честитки од тимот на Струмица Денес.