strumica denes logo

СТРУМИЧАНЕЦОТ МАРТИН СТОЈКОВ СЕ ВРАТИ СО БРОНЗЕН МЕДАЛ ОД ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР НА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ!

Автор:

Датум:

април 22, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 22, 2019

Категории:

Струмица

На јубилејниот 55-ти Државен натпревар на младите истражувачи „Наука на млади“ во организација на СЗТКМ кој се одржа на 13 април во Куманово, ученикот на СОУ „Јане Сандански“ Мартин Стојков од III-2, под менторство на професорката Снежана Илиевска-Поповска, освои бронзен медал во областа на органската хемија.