strumica denes logo

Струмица го доби најголемиот зелен лавиринт во Република Македонија!

Автор:

Датум:

март 21, 2022

Автор:

Датум:

март 21, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

На вториот ден од пролетта во Струмица го отворивме првиот зелен лавиринт, најголем во државата.

Лавиринтот е долг 190 метри на површина од 625 метри квадратни.

Идејата е на децата, поддржана од мене, како градоначалник, а реализирана од ЈПКД „Комуналец“.

Испраќаме силна порака: за чиста Струмица ни треба висока еколошка свест и многу работа.

Од срце за поубава и почиста Струмица.