strumica denes logo

СТРУМИЦА ДОСТОЈНО ГИ ПРОСЛАВИ СВОИТЕ ЗАШТИТНИЦИ – ЗА МНОГУ ГОДИНИ!

Автор:

Датум:

декември 11, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

декември 11, 2019

Категории:

Струмица

Денеска сите патишта во Струмица водат кон „Свети Петнаесет Тивериополски маченици“, божјиот храм е полн со верници. Река од народ се упатува кон храмот, една улица беше затворена за сообраќај со цел на верниците да им се овозможи полесно да пристигнат до храмот, да оддадат почит и да се помолат за добро здравје, за себе и своите ближни. Во храмот се одржа и Света Божествена литургија во чест на Светите Тивериополски маченици.