strumica denes logo

СПАСЕ ТРАЈАНОВ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО ДУКАТИНО!

Автор:

Датум:

јануари 19, 2024

Автор:

Датум:

јануари 19, 2024

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се потопува крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Дукатино беше Спасе Трајанов!