strumica denes logo

СОУ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ СВЕТСКИОТ МЕСЕЦ ЗА БОРБА ПРОТИВ РАК НА ДОЈКА“ ГО ОДБЕЛЕЖАА ВО ОДДЕЛОТ ЗА ДИЈАГНОСТИКА

Автор:

Датум:

октомври 29, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

октомври 29, 2018

Категории:

Струмица

На 26.10.2018 година (петок) по повод „Светскиот месец за борба против рак на дојка“ учениците од IV8 клас заедно со нивната професорка Емилија Котеска, го посетија одделот за дијагностика при ЈЗУ „Општа болница“ Струмица. Во дијагностичкиот центар учениците имаа можност да се запознаат со тоа како се ракува со мамограф и колку е важно раното откривање, превенирање и лекување на овие болести.