strumica denes logo

СОГРАЃАНИН КОЈ ЖИВЕЕ И РАБОТИ ВО ШВАЈЦАРИЈА, ДОНИРАШЕ ДВА ЕЛЕКТРИЧНИ ГИНЕКОЛОШКИ СТОЛА И ДВА КОЛПОСКОПА ВО СТРУМИЧКАТА БОЛНИЦА!

Автор:

Датум:

јули 31, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јули 31, 2021

Категории:

Струмица

Нашиот сограѓанин Игор Атанасов кој живее и работи во Швајцарија во Цирих, донираше два електрични гинеколошки стола и два колпоскопа со вкупна вредност од прилично 20.000 евра. Донацијата беше пратена преку Каргосвис Скопје (Ивица Јаневски) кој го донираше транспортот а Ана Терзиева поддржуваше и ја координираше пратката безбедно да се достави до Општа болница во Струмица.

За донацијата се заблагодари и директорката на струмичката болница, Катерина Кузмановска.