СЛУЖБИТЕ ДА НЕ БИДАТ ИЗНЕНАДЕНИ: ЗА ВИКЕНДОТ Е НАЈАВЕН СНЕГ НИЗ ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА!

ноември 22, 2023

Метеорологот Славчо Попоски постојано ја информира јавност аза наглата временска промена што доаѓа за време на претстојниот викенд.

„ Најново ажурирање на нумеричките модели: Тие само го потврдуваат длабокиот снежен циклон кој ќе прави многу проблеми за време на викендот во регионот и кај нас…локално ќе наврне и над половина метар снег! Проблеми ќе прави и силниот ветер кој ќе го има во целиот регион, но и кај нас, и тоа како се можни штети поради неговата огромна брзина и понекаде тој ќе достигнува брзина дури до 120 км/час, во Македонија до околу 80 или над 80 км/час! Иако календарски незапочната, за прв пат оваа сезона зимата ќе го покаже вистинското лице и ќе ни донесе многу снег и ниски минусни температури на воздухот“, објави тој.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: