strumica denes logo

СЕ ЗАПАЛИ КУЌА ВО СТРУМИЦА, НАПРАВЕНА Е ГОЛЕМА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА!

Автор:

Датум:

септември 6, 2019

Категории:

Хроника, Струмица

Автор:

Датум:

септември 6, 2019

Категории:

Хроника, Струмица

Денес, 06.09.2019 година ТППЕ Струмица учествуваше во гасење на запалена куќа на ул.Јајце. Од пламените јазици беше зафатена и кровната конструкција на соседната куќа. Интервенирано е со 3 ПП возила и 8 пожарникари. Интервенцијата траела од 08.54 – 10.43 минути. Причинета е голема материјална штета.