ЗА ПОВЕЌЕ РЕЦЕПТИ ЗАСЛЕДЕ ГО ИНСТАГРАМ ПРОФИЛОТ @brzi.i.vkusni.recepti
Потребни состојки:
– копани 🍗
– крупна морска сол 🍚
– белка од јајце 🥚
– лимон 🍋
– кромид 🧅
– лук 🧄
– црн бибер во зрна
– компир 🥔
– морков 🥕
– зачини: сол, црн пипер, вегета 🧂
Начин на подготовка:
🥣 Во длабок сад ставете ја крупната сол и белката од јајце и измешајте убаво.
🍋🧅🧄 Во садот во кој ќе се печат на дното ставете сол, потоа наредете лимон, кромид и лук на кругови, па врз нив ставете ги копаните.
🍗 Врз копаните повторно ставете лимон и кромид и покријте убаво со остатокот од крупна сол.
🕒 Печете 1ипол час на 220 степени.
Кога ќе се испече со чекан 🔨 искршете ја солта и извадете ги копаните.
🥕🥔 За гарнирот, подварете го компирот и морковот, а потоа насечкани потпржете ги во тава со малку масло и зачини.
Видео:
View this post on Instagram