РЕТКА ФОТОГРАФИЈА ОД СТРУМИЦА: ВО 1941 ГОДИНА ОКУПАТОРОТ ВЛЕГУВА ВО СТРУМИЦА ДОДЕКА НА ТРАНСПАРЕНТ Е ИСПИШАНО – ДА ЖИВЕЕ ХИТЛЕР!

јануари 16, 2020

Ретка фотографија од Струмица во периодот кога Германија го окупира градот во 1941 година. Бугарија била веќе сојузник на Германија па затоа германските фашисти градот го предаваат на Царството Бугарија. Се работи за фотографија на Собранието на Струмица, од моментот кога германската и бугарската војска влегуваат во Струмица и се дочекани со транспарент на кој пишува „ДА ЖИВЕЕ ХИТЛЕР“. Освен тоа, над транспарентот стои познатата ,,свастика” што секако ги исправа пред вистината тезите за ослободители и окупатори на Струмица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: