strumica denes logo

ПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА МАТИЧНА ЕВИДЕНЦИЈА СЕПАК СЕ ВРАЌА ВО СОБРАНИЕ – ВЛАДИКАТА ЈАКОВ ПРИСУСТВУВАШЕ НА СОБИР НА СДСМ И ПОБАРА ОДГОВОР КАКО СО ОВОЈ ПРЕДЛОГ ЗАКОН ПЛАНИРААТ ДА НИ ЈА ПОДОБРАТ ИДНИНАТА?

Автор:

Датум:

јуни 13, 2023

Автор:

Датум:

јуни 13, 2023

После веста дека Предлог законот за матична евиденција повторно се враќа во Собрание додека паралелно се турка и Законот за родова еднаквост, Викарниот Епископ Стобиски господин Јаков со група граѓани присуствуваше на граѓански собир Рамо до рамо, на кој се презентираат политиките на СДСМ. Од пратеничка Даниела Колева, Епископот побара одговор на прашањето како со овој предлог закон планираат да ни ја подобрат иднината. Воедно посочи дека мнозинството граѓани е категорично против ваквото законско решение. Од пратеничката доби уверување дека во најскоро време ќе се организира дебата на која секој ќе може да ги даде своите забелешки и предлози.