ПОЗНАТОТО РЕМЕК ДЕЛО „ПОСЛЕДНИОТ СТРОЈ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“ ДЕНЕСКА ЌЕ БИДЕ ИЗЛОЖЕНО ВО ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР ВО БОСИЛОВО!

јули 27, 2022

„ПОСЛЕДНИОТ СТРОЈ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ”- ремек дело на познатиот уметник Васил Алачов, ( уметничка слика со димензии 5м на 2м ) од 20 часот ќе биде изложена во Едукативниот центар во Босилово.

Покрај тоа на ликовната изложба ќе бидат презентирани дела на уметниците Драги Бусев и Панче Горгиев.

Во преднајава на настанот, во училишниот двор во ООУ” Гоце Делчев” – Босилово ќе биде организирана едукативна ликовна работилница со млади и талентирани уметници од општина Босилово.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: