Познато е кога ќе бидат исплатени ноемвриските пензии!

ноември 29, 2023

Пензиите за ноември 2023 година официјално ќе бидат исплатени на 1 декември 2023 година.

Некои од македонските банки пензијата ја исплаќаат и ден-два претходно.

Пензијата од пред два месеци беше покачена за околу 5 отсто, а следното покачување е најавено за март.

Со новото системско решение пензиите ќе бидат покачувани два пати годишно и тоа во март и септември секоја година.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

СЛИЧНИ ВЕСТИ