strumica denes logo

ПОВЕЌЕ НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ВО ПОВЕЌЕ ОБЛАСТИ НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ ВО СКОПЈЕ И КУМАНОВО!

Автор:

Датум:

мај 22, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 22, 2019

Категории:

Струмица

На државните натпревари во повеќе области кои што се одржаа во Скопје и Куманово, учениците од основното општинско училиште „Никола Вапцаров“ од Струмица постигнаа одлични резултати. На државниот натпревар по математика учениците Трајче Манчевски од осмо одделение со менторот Весна Пецева освои втора награда и Јагода Панова од седмо одделение со менторот Елица Буралиева освои трета награда, како и право на учество на јуниорска македонска математичка олимпијада. Ученикот Иван…