Посмртнината зголемена за 5000 денари – Солидарниот фонд лани исплатил 7.5 милиони евра

февруари 7, 2024

Од почетоков на годината па се до 30 јуни висината на посмртнината која се исплаќа е зголемена за 5000 денари.

Па така, наместо досегашните 30.000 денари се исплаќаат 35.000.

Оваа решение се заснова на одлуката за времено определување на висината на задршката за солидарен фонд – посмртна помош, членарина и висината на исплатата на посмртна помош, објавена во „Службен весник“ пред крајот на 2023.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: