strumica denes logo

ПОРАДИ НИСКАТА ОТКУПНА ЦЕНА НА ЗЕЛКАТА, ПРОТЕСТОТ ВО МУРТИНО ПРОДОЛЖУВА И ДЕНЕС!

Автор:

Датум:

април 4, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 4, 2018

Категории:

Струмица

Производителите на пролетната зелка не попуштаат! Од вчера па се до 8 часот утрово беше блокиран откупниот пункт во Муртино поради ниската откупна цена на зелката. Откако утрово ја прекинаа блокадата протестот продолжи во центарот на селото. Инаку, зелката најпрвин беше 30 денари а сега падна на 25 денари. Доколку не бидат послушани нивните барања тие ќе организираат помасовни протести.