ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НАСТАВА НА ТУРСКИ ЈАЗИК, ВО СТРУМИЦА РЕАЛИЗИРАНА АКТИВНОСТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕРАКЦИЈА!

декември 24, 2019

Со финансиска поддршка од општина Струмица, а по Денот на настава на турски јазик, ученици и наставници од ООУ „Маршал Тито“ од Муртино и ООУ „Никола Вапцаров“ од Струмица, реализираа заедничка активност за меѓуетничка интеграција и интеркултурна комуникација во основното општинско училиште „Никола Вапцаров“ од Струмица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: