Home

Perdormire
Култура Струмица

ПО НЕКОЛКУ ДЕЦЕНИИ ПОВТОРНО ВО СТРУМИЦА ШАХОВСКА ШКОЛА: НАЈМЛАДИТЕ ЌЕ ИМААТ МОЖНОСТ ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО РАЗВИВАЊЕ НА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈАТА, КРЕАТИВНОСТА И ЛОГИЧКО РАЗМИСЛУВАЊЕ!

Home

Во Струмица за прв пат по неколку децении повторно ќе има шаховска школа. Најмладите ќе имаат можност да се занимаваат со развивање на својата интелегенција, логичко размислување и да ја развиваат својата креативост преку учење шах.

Шаховски клуб ,,Цареви Kули” Струмица во рамките на својата годишна програма од февруари ја стартува шаховска школа за основци и средношколци.

Просториите се наоѓаат во гимназијата ,,Јане Сандански”, а се опремени со современа опрама и помагала за учење шах. Часовите ги држат лиценцирани тренери, а онлајн во наставата ќе се вклучуваат и познати шаховски мајстори од Македонија.

Родителите ќе може да ги упишат своите деца со испраќање на СМС порака на бројот 076-277-722 со наведување на име и презиме на родителот или старателот, името и презимето на ученикот, број и е-маил за контакт.

Исто така ќе може да го посетат шаховскиот клуб секој понеделник, среда и петок од 17:00 до 20:00 часот.