ОСТАНЕТЕ ВИТАЛНИ И МЛАДИ И ПО 40-ТАТА, ЗРАЧЕТЕ ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ, А СЕТО ТОА ЗА ВАШЕ ДОБРО ЗДРАВЈЕ!

март 7, 2019

Во книжарниците на Просветно дело побарајте ги водичите со кои ќе ги откриете тајните за забавување на процесот на стареење, за останување во здрава форма, за здрав начин на исхрана и за зрачење позитивна енергија.

КАКО ДА ОСТАНЕМЕ МЛАДИ? – Современата жена сака да биде „вечно“ млада. А, како да го постигне тоа? Се разбира со редовна нега, со избор на природни и еколошки намирници, со напивки кои хидрираат и ревитализираат, со редовна физичка активност која го држи телото во кондиција! Рецептите и советите дадени во оваа книга се темел на 25- годишното искуство на авторката Анурадха Гупта.

ПО 40-ТАТА ГОДИНА – Кога сме свесни за работата на сопственото тело може да се преземат и конкретни чекори со кои може да се надеваме на зачувување на здравјето и водење здрав живот. А, зошто по 40-тата? Затоа што тоа е преодна граница – почеток на староста, т.е. старост на младост. Токму тоа се годините кога се преземаат конкретни чекори- прочитајте и дознајте!

ВИТАЛНИ И МЛАДИ – 25-годишното искуство на авторот д-р К. Панда во полето на натуропатијата, јогата, акупресурата и магнетната терапија е изнесено во овој наслов. Јогата е целосна наука за животот што ги вклучува телото, умот и духот. Претпочитајте јога и потпрете се на овој водич за целосна хармонија со себеси и средината.

ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ – Успехот на секој поединец е кога ќе го постигне највисокото основно емоционално и духовно ниво. Овде се наведуваат седум психички состојби како резултат на 63 различни причини. Откријте ги

365 ДЕНА ЗДРАВЈЕ – Практичен прирачник за подобрување на здравјето. Ако го сублимираме сето горенаведено, и ако водиме грижа 365 дена во годината за своето тело и исхрана, тогаш се надеваме на добро ЗДРАВЈЕ!

Уживајте читајќи ги прирачниците и откријте нови димензии кои за вас можеби не биле доволно блиски. Претпочитајте совети и предлози кои ќе ви помогнат и да надминете некои стресни и негативни периоди во вашиот живот!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: