strumica denes logo

ОПШТИНА СТРУМИЦА: ПЛАНИРАНИТЕ АКТИВНОСТ СЕ РЕАЛИЗИРААТ, СЕ АСФАЛТИРААТ ПОВЕЌЕ УЛИЦИ НИЗ СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

март 23, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

март 23, 2019

Категории:

Струмица

Општина Струмица на повеќе локации во градот ги реализира планираните активности согласно Програмите за оваа година. Минатата недела се изврши пробивање со тампонирање на улица број 11 во зона Север со должина од 125 метри, а во моментот во истата зона се асфалтира улица број 1 (Агроберза) во должина од 302 метра. Се бетонираше и крак од улицата „Плачковица“ до влезот во резервоарот во должина од 75 метри и се бетонираше дел од улицата „Пиринска“ во должина од околу 50 метри. Во моментот се работи и во населеното место Добрејци каде што продолжија подготвителните активности за асфалтирање на улица со втор слој асфалт.
Паралелно со овие зафати се работи на подобрување на тротоарите на две улици во градот. Заврши реконструкцијата на тротоарот од двете страни на улицата „Димитар Влахов“ во должина од околу 140 метри, а во моментот се работи на реконструкција на тротоар на улицата „Младинска“ во должина од околу 160 метри.