strumica denes logo

ОПШТА БОЛНИЦА СТРУМИЦА ДОБИ АПАРАТ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА КАЈ ДЕЦАТА!

Автор:

Датум:

април 23, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 23, 2018

Категории:

Струмица

Четири здравствени установи во земјава добија донација од медицински апарати од Жито Лукс. На детските оддели во Општата болница – Охрид, Клиничката болница д-р Трифун Пановски во Битола, Општата болница – Струмица и Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле во Скопје, се доставени апаратите за лекување на белодробни заболувања кај децата. Преку кампањата „Подарено од срце“ со секој купен леб на парчиња од Жито Лукс се одвојуваа средства наменети за набавка на медицинската опрема која ќе помогне за поефикасно лекување на деца со респираторни проблеми.