Од први јануари кутија цигари треба да чини околу 5 денари поскапо!

ноември 5, 2023

Цигарите, пурите, несогорливите тутунски производи и течноста за електронски цигари поскапуваат од следната година, кога стапуваат во сила измените на Законот за акцизите. Собранието ги усвои овие измени на 3 октомври.

Цигарите ќе поскапат за 5 денари по кутија.

Дополнително, со усвоените измени, секој 1 јануари до 2030 година, акцизата на цигарите ќе се зголемува за 0,23 денари по парче.

Ваква законска одредба имаше и досега, но таа истече годинава.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: