НОВИОТ МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ПАНЧЕ ТОШКОВСКИ СЕ ИЗБОРИ ЗА ГРАЃАНИТЕ – ВОЗАЧКИТЕ ЌЕ ВАЖАТ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА!

февруари 12, 2024

Партиите се мобилизираа пред истекот на важноста на личните документи со Република Македонија. Министерот за внатрешни работи, Тошковски до Владата достави Предлог-измени за законот за патни исправи и за возачките дозволи, а според итноста до Собранието истите предлози ги достави и пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

И пратеничката група на СДСМ поднесе предлог за законски измени со кои на возачките и сообраќајните дозволи, осигурителните полиси и сообраќајните книшки ќе им биде продолжена важноста, за да можат граѓаните и натаму да ги користат на територијата на државата.

Возачите револтирани и во паника стопанствениците се во паника. Нудат финансиска помош, за како што велат да се отворат пунктови или брза линија за издавање на документите.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: