Perdormire
Струмица

НОВА ОДЛУКА: СЕ ОТВОРИЈА ПАЗАРИТЕ ВО СТРУМИЦА!

Општинскиот штаб за заштита и спасување на општина Струмица ги известува граѓаните дека сите зелени пазари се отворени за продажба на земјоделски и прехранбени производи,

но со посебни услови за работа заради вонредните околности со Covid 19.

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ врши постојана дезинфекција, а постави и редари за максимално почитување на посебните услови.

Тоа значи дека сите продавачи треба да носат заштитни маски и ракавици,

а истите заштитни мерки важат и за купувачите.