НОВА АПЛИКАЦИЈА ЗА ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА – МОЖНОСТИ ЗА ПЛАЌАЊЕ ПРЕКУ КРЕДИТНА КАРТИЧКА!

февруари 7, 2024

Ве информираме дека е ставена во функција нова апликација за зонско паркирање на територијата на Општина Струмица.

Апликацијата важи и за зонско паркирање за градови кои се водат под бројот за праќање на СМС -144 144.

Апликацијата може да се користи како регистриран корисник и како корисник без најава.

Можностите за плаќање на зонско паркирање се: преку кредитна картичка.

Одбирање на зоната на паркирање може да се врши на следниот начин:

– Преку автоматско препознавање на зоната доколку е вклучена опцијата Location на телефонот( ќе биде достапно во скоро време)
– Со скенирање на QR кодовите поставени на информативните табли на паркинзите.
– Со избирање на зоната од мапа
– Со избирање на зоната од список на сите зони

Како регистриран корисник имате можност за преглед на сите претходни паркирања, зачувување на регистарски таблички и платежни картички, и промена на лозинка. Предноста како регистриран корисник е тоа што при отворање на апликацијата постои можност автоматски да ви бидат пополнети сите полиња, односно како регистриран корисник, доколку ви се зачувани регистарската табличка и банкарската картичка, и имате овозможено локација на телефонот, паркирањето и наплатата се извршуваат брзо и поедноставено. Отсега плаќањето е достапно и за странски државјани кои ја немаа опцијата за плаќање преку СМС порака.

Апликацијата Parking.mk е достапна на:
👉 За корисници на Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=mk.parking
👉 За корисници на Apple
https://apps.apple.com/us/app/parking-mk/id6452723570?uo=2

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: