Николовски уверува: Брашно, зејтин и млеко ќе има!

септември 11, 2022

Брашното, зејтинот и млекото нема да недостигаат на ниту еден граѓанин во државата и покрај кризата и поскапувањето на цените на прехранбените производи, уверува министерот за земјоделство Љупчо Николовски.

Ако има недостиг на храна, договорено е резерви да се обезбедат со земјите потписнички на договорот за неограничена трговија со храна во рамките на Отворен Балкан, односно Албанија, Македонија и Србија, вели министерот.

Граѓаните се револтирани од континуираното поскапување на храната, особено млекото и лебот. Последниве денови, цената на млекото за еден литар се искачи на околу 90 денари поради најавата за негостиг од истото.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: