Невообичаена и ретка фотографија: Сигурно ве интересира како изгледала Струмица пред 100 години!

октомври 17, 2023

Неасфалтирани патишта, скромни живеалишта, зеленило насекаде и мирен живот наспроти сега: Брз живот, илјадници евра вложени во живеалишта, најголем дел од патиштата асфалтирани, а зеленилото од година на година се повеќе исчезнува. Многумина би се сложиле дека животот тогаш бил многу поубав за разлика од сега, некои пак воопшто не се сложуваат. Дискусијата ви ја оставаме Вам драги наши читатели. Во продолжение погледнете ја фотографијата како изгледала Струмица пред 100 години, односно во 1912 година.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: