НАСКОРО ВО СТРУМИЦА: 24 ЧАСА ПРИВАТНА ДОМАШНА НЕГА „SPITEX“

февруари 2, 2022

Приватна домашна нега „Spitex 24/7“ со работа ќе започне за еден месец, односно во март. Доколку сте заинтересирани за подетални информации може да ги исконтактирате следните телефонски броеви:

+41 79 937 12 24 (Опција за јавување и на вибер)
071 532 382 ( Бројот ќе биде достапен од март кога ќе започне со работа „SPITEX“

Приватна Домашна Нега Spitex 24/7

Домашна нега

Да се помине староста или боледувањето во својот дом значи висок квалитет на живот. Ние се грижиме за луѓе од сите возрасти на кои им е потребна грижа, професионална во нивните четири ѕида – домовите, и на тој начин овозможуваме независност и самостојност во познатата околина. Здравствената нега и грижа на пациенти во домашна нега претставува комбинација на поддршка за извршување на активности и потребите на пациентите.

Овозможуваме домашна посета за сите ваши потреби :

– Одржување на личната хигиена,-

Облекување,- Користење на тоалет,

– Припрема на оброци,

– Помош при хранење,

– Одржување на местото на живеење,

-Прошетка,

-Пазарење,

-Припрема и давање на одредена терапија.

 

Основна нега и третмани

-Помош при станување и облекување
-Помош при лична хигиена
-Социјална грижа, заеднички разговори
-Придружба за прошетка
-Придружба при пазарење
-Услуги за возење
-Мерење на крвен притисок, температура, шеќер во крвта по шема на лекар
-Третман на рани по шема на лекар

 

Психијатриска нега

-Поддршка во справување со секојдневниот живот
-Придружба во случај на опасност од осаменост
-Совети за тоа како да се справите со болеста
-Поддршка за наоѓање на вашиот пат кон секојдневниот живот по престој во болница
-Придружба на лица кои страдат од Деменција
-Поддршка во последната фаза од животот дома
-Palliative care

КОНТАКТ:
+41 79 937 12 24 (Опција за јавување и на вибер)
071 532 382 ( Бројот ќе биде достапен од март кога ќе започне со работа „SPITEX“

ЛОКАЦИЈА: „МЛАДИНСКА“ БР.140 – СТРУМИЦА

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: