НАРОДОТ ПОВТОРНО СЕ КРЕВА: НА 28 ДЕКЕМВРИ НОВ ПРОТЕСТ ВО СТРУМИЦА ПРОТИВ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ!

декември 22, 2019

На 28 декември во сабота, на струмичкиот плоштад со почеток во 13:00 часот, народот повторно ќе протестира против загадениот воздух во Струмица!

„За здравјето се работи! Нема оправдувања, не прифаќаме алтернативи! Ако не може да избереме дали ќе дишеме, може да инсистираме на чист воздух! Имаме барања, имаме предлози, имаме план – целта ни е: ЧИСТ ВОЗДУХ! Само заедно, само сложно, во сабота сите во Струмица на улица! Без партии, без профитери, без позадина, бидете мудри и бидете СВОИ – за животот се работи!“ – стои во фејсбук евентот.

Инаку, до крајот на месецот е најавен и протест на средношколците!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: