НАЈДОБАР И НЕЗАМЕНЛИВ: СТРУМИЧКИ „БИСЕР“ ВЛЕЗЕ ВО КНИГАТА СО ГИНИСОВИ РЕКОРДИ!

мај 14, 2019

Штипјани го соборија светскиот рекорд по правење на својот специјалитет шопска салата, подготвена пред жири комисија со тежина од 347,5 килограми. За неа беа потрошени 130 кгр, домати, 115 кгр краставици, 26,6 кгр пиперки, сирење 47 кгр 23 кгр кромид, 5 литри масло, сол половина килограм колку и магданос. Во правењето на шопската салата учествуваа 38 ученици и студенти на Факултетот за туризам и бизнис логистика на Државниот универзитет Гоце Делчев во Штип и средното ЕМУЦ Никола НЕХТЕНИН. За 1 час и 28 минути беше подготвена шопската салата во специјален сад направен. Во поставувањето на ФТБ СВЕТСКИ РЕКОРД ВО ШОПСКА САЛАТА беше дел и струмичкото и најдобро масло „Бисер“.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: