Home

Perdormire
Струмица

НА 22 НОЕМВРИ СТРУМИЦА ЌЕ ГО ЧЕСТВУВА ПРАЗНИКОТ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БРЗОПОСЛУШНИЧКА

Home

Струмичани во петок ќе го чествуваат празникот на Пресвета Богородица Брзопослушничка. На 22 ноември во 07 часот ќе има утрена богослужба, а во 08 часот света Божествена Литургија. По Божествената Литургија ќе биде отслужен акатист кон иконата на „Пресвета Богородица Брзопослушничка”.