strumica denes logo

Младите не сакаат да готват, старите немаат за кого – Шпоретите останаа за украс!

Автор:

Датум:

ноември 8, 2023

Автор:

Датум:

ноември 8, 2023

Сеедно со какво оправдување, факт е дека сè повеќе луѓе купуваат готова храна, наместо да ја подготвуваат дома. Гравчето е хит, но добро минуваат и мусаката, сармите, а тавите со ориз и макарони се празни до крајот на паузата за појадок… Се нудат различни видови салати, па дури и чорба. Сè може да се спакува и да се однесе. Откако и студентите добија дневна сума од 140 денари за храна, дел од маркетите приспособија менија што се вклопуваат во сумата до денар.

Некои го обвинуваат „европското“ работно време и многуте обврски, други велат дека им е мака да готват само за себе. Во поранешното нормално, вработените мајки уште невлезени дома, ја врзуваа престилката и се фаќаа за тенџерето… Сеедно со какво оправдување, факт е дека сè повеќе луѓе купуваат готова храна, наместо да ја подготвуваат дома.

Целосната вест може да ја погледнете ОВДЕ.

ИЗВОР: Слободен Печат