strumica denes logo

Министерот за спорт Борко Ристовски пушти во употреба ново спортско игралиште во Василево!

Автор:

Датум:

јули 1, 2024

Автор:

Датум:

јули 1, 2024

Денес, министерот за спорт Борко Ристовски свечено го отвори новото повеќенаменско спортско игралиште.

Министерот Ристовски ја истакна важноста на ваквите проекти за промоција на спортот и здравиот начин на живот, особено кај младите. „Ова игралиште ќе биде место каде младите ќе можат да ги развиваат своите спортски таленти и да се дружат,“ изјави Ристовски, изразувајќи благодарност до сите кои го поддржаа овој проект.