МАЏУНКОВ ГИ ПОВИКА ГРАЃАНИТЕ НА СТРУМИЦА ДА ПРИСУСТВУВААТ НА ЈАВНА РАСПРАВА: ПРОФИТЕРСКИОТ ПРЕДЛОЖЕН ГУП НЕ ЈА ПОЧИТУВА ПРИВАТНАТА СОПСТВЕНОСТ НА ГРАЃАНИТЕ!

октомври 31, 2023

Д-р Никола Маџунков, советник во советот на општина Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ:

Профитерскиот предложен ГУП не ја почитува приватната сопственост на граѓаните ❗

Фиктивниот зелен појас предвидува одземање на правото на градба на приватни парцели на многу граѓани (блок 35, 35/1, 35/2)❗

Се одзема досегашната можност за изградба на куќи поради фиктивен зелен појас кој Струмица нема никогаш да го види. Со тоа се прави директно обезвреднување на парцелите и имотот на голем број граѓани❗

Ги повикуваме сите заинтересирани граѓани да присуствуваат на Јавната расправа на 06.11.2023, Понеделник во просториите на Дом на АРМ во 11часот📍

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: