strumica denes logo

КОСТАДИНОВ СО ФЕЈСБУК СТАТУС: Кому му смета она што е направено за доброто на сите – Запалени се контејнери, ова не е и не смее да биде ликот на Струмица!

Автор:

Датум:

јуни 20, 2024

Автор:

Датум:

јуни 20, 2024

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

КОМУ МУ СМЕТА ОНА ШТО Е НАПРАВЕНО ЗА ДОБРОТО НА СИТЕ?

Запалените контејнери се урбана опрема која, пред сé има значење за јавното здравје на сите нас и секој кој посегнува по него треба и мора драконски да биде казнет!

Вакво дрско и недолично однесување кое се мери со вандализам е недозволиво. Ги охрабрувам сите надлежни органи и институции да го разрешат овој случај, а јас лично и понатаму ќе се залагам лицето на нашата Струмица да не се гнаси со вакви слики.

Драги Струмичани, да не дозволиме неколку неодговорни лица со нивното недолично однесување да продолжат со уништување на она што се гради и создава во нашиот дом.

Затоа, ве повикувам и поттикнувам да бидете одговорни граѓани – реагирајте, пријавете и превенирајте, за направеното да остане за сите нас и за идните генерации.

ОВА НЕ Е И НЕ СМЕЕ ДА БИДЕ ЛИКОТ НА СТРУМИЦА!