КОСОВО: Терористи спонзорирани од Србија пукаат на нашата полиција!

јули 31, 2022

На Фејсбук, премиерот на Косово, Албин Курти објави изјава во која се вели дека „терористичките вооружени групи“ кои според него се „контролирани и финансирани“ од српската влада денеска отворија оган кон косовската полиција во Северно Косово. .

На крајот од видео изјавата тој рече:

– „Следните часови, денови и недели може да бидат предизвикувачки и проблематични.

Се соочуваме со српскиот национал-шовинизам кој добро го познаваме.

Ќе работиме дење и ноќе, ќе бидеме на врвот на нашите обврски, за вас како граѓани и за нашата демократска Република“.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: