strumica denes logo

„Комуналец“ подигнува нови дрвореди во градот!

Автор:

Датум:

април 17, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 17, 2018

Категории:

Струмица

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ продолжува со реализирање на програмата за зголемување на зеленилото во градот преку подигнување на нови дрвореди. Изминативе денови нови дрвореди се подигнати на улицата „Ванчо Китанов“. Истовремено покрај новите се работи и на обновување на постоечките дрвореди. Во овој период продолжуваат и активностите во уредувањето на цветните алеи во парковите, по булеварите и зелените површини во градот.