Home

Perdormire
Струмица

КИРЕ МИТРЕВ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО МОКРИЕВО!

Home

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Мокриево беше Кире Митрев. Доби голем број честитки од присутните како и од општината. Честитки и од тимот на Струмица Денес.