strumica denes logo

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ: НА 29 МАЈ ЌЕ СЕ ВРШИ ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА!

Автор:

Датум:

мај 27, 2024

Автор:

Датум:

мај 27, 2024

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 29 Maj 2024 година, во периодот од 09.00 до 16.00 часот ќе се врши ларвицидна дезинсекција во период и тоа во следниве општини: Валандово, Дојран, Радовиш, Конче, Ново Село, Босилово, Василево, Струмица;
Доколку временските услови се неповолни, дезинсекцијата ќе се изврши кога временските услови ќе бидат подобрени.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.