ИЗГОРЕНИОТ ОБЈЕКТ НА ПОРАНЕШНИОТ ДОМ НА КУЛТУРА ВО КУКЛИШ, СЕ ВРАЌА ВО ФУНКЦИЈА!

јули 28, 2022

Горан Милевски, Министер за локална самоуправа во Владата на Република Македонија:

🟡 Изгорениот и уништен објект на поранешниот Дом на културата во село Куклиш, Струмица го враќаме во функција.

Министерството за локална самоуправа заедно со Општина Струмица, на иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов во сооднос 50% – 50%, ќе инвестираат оваа година 8️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ денари за обновување на Домот на културата во Куклиш.

Со реализација на првата фаза од реконструкцијата на објектот го правиме првиот чекор на враќање на културата и културните настани и во руралните средини во Струмица.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: