ИЗДАДЕНИ 16.900 КУТИИ ДИАЗЕПАМ ЗА ЕДЕН ДЕН ВО МАКЕДОНИЈА!

јуни 2, 2023

Официјалните податоци јавно достапни преку системот на Фондот за здравство и Министерството за здравство прикажуваат дека вчера биле издадени 16 илјади и 900 кутии дијазепам.

Оваа бројка се однесува на територија на цела држава.

Доколку се спореди бројот на издадени кутии со минатата година, резултатот е зголемување за над 1000 кутии дневно.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: