strumica denes logo

И ОВАА ГОДИНА ПЛАНИНАРСКИ МАРШ ВО ЧЕСТ НА НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ БОРИС ТРАЈКОВСКИ!

Автор:

Датум:

февруари 23, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

февруари 23, 2019

Категории:

Струмица

Планинари од неколку градови од државата по 14 ти пат маршираат во чест на загинатиот претседател Борис Трајковски. Преку четири етапи треба да поминат околу 200 километри. Традиционално како и во изминатите 13 години стартуваа од пред споменикот Македонија во Струмица поставен во чест на Трајковски , а крајната цел им е неговото вечно почивалиште во Скопје. Таму треба да пристигнат на денот на одбележувањето на 15 годишнината од несреќата.

Меѓу планинарите кои тргнаа на марш е и 73 годишниот Иљо Митровски од Радовиш. Тој е редовен учесник на сите досегашни маршови посветени на претседателот Трајковски.

Планинарскиот марш во чест на Борис Трајковски чиј организатор е ПАОК Ентузијаст од Струмица се одвива во два дела. Вториот ќе биде за време на викендот кога околу шеесетина планинари од Македонија и Бугарија ќе го искачат врвот Бо Тра на Беласица, висок 1880 м.н. м.

ИЗВОР:СИТЕЛ