ХЕРОИНАТА НА СТРУМИЧАНИ, ПОЕТЕСАТА И СЛИКАРКА РОЗЕ МОЈСОВСКА ПО 43 ГОДИНИ ДОБИ СВОЈ СОПСТВЕН СТАН!

октомври 9, 2019

Нашата хероина Розе Мојсовска по 43 години престој во Заводот во Банско конечно доби свој сопствен стан кој и го додели Владата на Република Македонија. Велиме хероина бидејки Розе сите овие години преку својата поезија и преку своите ликовни дела ги освојуваше срцата на струмичани. Тимот на Струмица Денес и посакува многу, многу среќа и успеси во иднина!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: