strumica denes logo

ГРУПА ГРАЃАНИ СО ТРАНСПАРЕНТ: „Сакаме работа – сакаме рудник“

Автор:

Датум:

јуни 24, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јуни 24, 2019

Категории:

Струмица

 

Група на граѓани денеска излегоа со транспарент кој гласи „Сакаме работа-сакаме рудник“.

Како што изјави премиерот на Република Македонија Зоран Заев, на утрешната владина седница треба да се донесе одлука дали концесионерот на рудникот „Еуромакс Рисорсис“ треба да се повлече.