Perdormire
Струмица

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА СИНОЌА ПРВ ЈА ПОСЕТИ МАЈКАТА КОЈА ГО РОДИ ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО ГРАДОТ ЗА 2020!

Како што соопштија од гинеколошкото одделение за Струмица Денес, годинава повторно првото новороденче во нашиот град е женско. За разлика од минатата година која првото новороденче се роди во 1 часот по полноќ, оваа година тоа се случи само една минута по полноќ. Сандра Тошева е мајката која роди девојче со тежина од 2,900 грама. Искрени честитки!

„Новиот жител на нашата Општина во оваа нова 2020 година е девојче, родено во првата минута по полноќ. Го посетив новороденчето и неговата мајка Сандра Тошева од населеното место Муртино во болницата во Струмица. Им посакав се најубаво во Новата година, а на новороденчето му подарив и штедна книшка со 20 илјади денари.“ – напиша градоначалникот на општина Струмица-Коста Јаневски!